БТК ГРУП ще инвестира тази година 20 процента от приходите си или 110 млн. евро за модернизация на мрежата на БТК и Вивател, съобщи пред журналисти днес главният изпълнителен директор на компанията Бернар Москени.

Абонатите на мобилния оператор Вивател са се увеличили до 1.1 млн., а тези на БТК са 2,2 млн., допълни директорът. Четири нови ADSL пакета за достъп до интернет със скорости до 12 мегабита и нови планове на Вивател, с включено безплатно време за разговори и мобилен интернет започва да предлага БТК ГРУП от днес.

Четирите нови пакета - два за домашни и два за бизнес клиентитe - със скорости от 6 и 12 мегабита, заменят изцяло досегашните пакети БТК ADSL. Скоростта на стартовия пакет за домашни потребители БТК ADSL Start се увеличава до 6 мегабита, при цена от 20.00 лв. на месец. Срещу 25.00 лв. клиентите могат да ползват новата 12-мегабитова услуга БТК ADSL Tempo.

Всички бизнес пакети включват статичен IP-адрес, до 40 електронни пощенски кутии и безплатен домейн.

БТК премахва двугодишните договори за ADSL и въвежда 6-месечен и едногодишен срок на договор. Пакетите могат да включват допълнителни услуги, като уеб пространство, електронна поща, модем за безжична връзка и др. Всички настоящи ADSL клиенти ще бъдат информирани лично как да преминат към новите по-високи скорости.

Също от днес са в сила новите предложения на Вивател - Сребърна, Златна и Платинена тарифа. Трите нови абонаментни плана включват време за разговори към всички национални мрежи и мобилен интернет.

Месечният абонамент за Сребърната тарифа е 20 лв. и включва 1 час време за разговори към всички национални мрежи и 25 мегабайта мобилен интернет. Три безплатни часа за разговори и 50 мегабайта мобилен интернет могат да ползват клиентите на мобилния оператор срещу 40 лв. на месец с новата Златна тарифа.

Със 7 часа за разговори и 100 мегабайта мобилен интернет ще разполагат абонатите, които предпочетат Платинената тарифа на vivatel срещу месечната такса от 80 лв.

Заедно с Платинената тарифа клиентите на оператора могат да купят модерния Symbian телефон Нокия 6120 за 59 лева.

И с трите плана цената за минута разговор в мрежата на vivatel и към фиксирани оператори е 0.15 лв, а тази към останалите мобилни мрежи в страната е 0.32 лв. след изтичане на безплатните минути. Текстовите съобщения струват по 0.12 лв.
Неизразходваните минути и мегабайти от трите абонаментни плана се прехвърлят в следващия месец. С новите тарифи се запазва и минималното първоначално таксуване от 30 секунди.