БТК инвестира 110 млн. евро за модернизация на мрежата

638
БТК инвестира 110 млн. евро за модернизация на мрежата

БТК ГРУП ще инвестира тази година 20 процента от приходите си или 110 млн. евро за модернизация на мрежата на БТК и Вивател, съобщи пред журналисти днес главният изпълнителен директор на компанията Бернар Москени.

Абонатите на мобилния оператор Вивател са се увеличили до 1.1 млн., а тези на БТК са 2,2 млн., допълни директорът. Четири нови ADSL пакета за достъп до интернет със скорости до 12 мегабита и нови планове на Вивател, с включено безплатно време за разговори и мобилен интернет започва да предлага БТК ГРУП от днес.

Четирите нови пакета - два за домашни и два за бизнес клиентитe - със скорости от 6 и 12 мегабита, заменят изцяло досегашните пакети БТК ADSL. Скоростта на стартовия пакет за домашни потребители БТК ADSL Start се увеличава до 6 мегабита, при цена от 20.00 лв. на месец. Срещу 25.00 лв. клиентите могат да ползват новата 12-мегабитова услуга БТК ADSL Tempo.

Всички бизнес пакети включват статичен IP-адрес, до 40 електронни пощенски кутии и безплатен домейн.

БТК премахва двугодишните договори за ADSL и въвежда 6-месечен и едногодишен срок на договор. Пакетите могат да включват допълнителни услуги, като уеб пространство, електронна поща, модем за безжична връзка и др. Всички настоящи ADSL клиенти ще бъдат информирани лично как да преминат към новите по-високи скорости.

Също от днес са в сила новите предложения на Вивател - Сребърна, Златна и Платинена тарифа. Трите нови абонаментни плана включват време за разговори към всички национални мрежи и мобилен интернет.

Месечният абонамент за Сребърната тарифа е 20 лв. и включва 1 час време за разговори към всички национални мрежи и 25 мегабайта мобилен интернет. Три безплатни часа за разговори и 50 мегабайта мобилен интернет могат да ползват клиентите на мобилния оператор срещу 40 лв. на месец с новата Златна тарифа.

Със 7 часа за разговори и 100 мегабайта мобилен интернет ще разполагат абонатите, които предпочетат Платинената тарифа на vivatel срещу месечната такса от 80 лв.

Заедно с Платинената тарифа клиентите на оператора могат да купят модерния Symbian телефон Нокия 6120 за 59 лева.

И с трите плана цената за минута разговор в мрежата на vivatel и към фиксирани оператори е 0.15 лв, а тази към останалите мобилни мрежи в страната е 0.32 лв. след изтичане на безплатните минути. Текстовите съобщения струват по 0.12 лв.
Неизразходваните минути и мегабайти от трите абонаментни плана се прехвърлят в следващия месец. С новите тарифи се запазва и минималното първоначално таксуване от 30 секунди.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg