БТК ще разпределя 235 млн. евро за дивиденти

682
БТК ще разпределя 235 млн. евро за дивиденти

Акционерите на БТК ще гласуват за разпределяне на 235 млн. евро за дивиденти на насроченото за 14 април ОСА на компанията, гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса.

БТК може да прави плащания за дивидент в лева или в тяхната равностойност в евро, изчислена съгласно официалния валутен курс на Българска народна банка, се посочва още в обявлението.

Точка в дневния ред предвижда да се обсъдят промени в органите на управление на дружеството.

Предложението за решения включва освобождаване на Росен Хаджиев от длъжността член на надзорния съвет и избирането за членове на НС на Владимир Пенков и Иван Марков под условие, че същите бъдат освободени от длъжност членове на управителния съвет и заличени като такива от Търговския регистър към Агенцията по вписванията.

За миналата година БТК отчете консолидирана печалба в размер на 111.610 млн. лв. или с 16% под резултата за 2006 г.

За последно акциите на телекомуникационната компания са се търгували на БФБ на 22 февруари, когато са прехвърлени 10 979 лота при средна цена от 8.9 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg