БТК ще разпределя дивиденти за 460 млн. лв.

696
БТК ще разпределя дивиденти за 460 млн. лв.

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на БТК () е взето решение за разпределяне на дивидент за 2007 г., съобщиха от Българска фондова борса. Определената сума за разпределяне между акционерите се равнява на 235 млн. евро или 459.62 млн. лв.

Дивидентът ще бъде изплащан на акционерите в лева или в тяхната равностойност в евро, изчислена съгласно официалния валутен курс на Българска народна банка, се казва още в съобщението.

Право да получат дивидент ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след проведеното ОСА или към 29 април.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на дивидент от БТК, е 24 април.

За последно акциите на БТК са търгувани на борсата в петък (11 април). Тогава са изтъргувани 50 лота, като средната цена се е установила 8.01 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg