Булеко отбеляза 20-годишнина от основаването си. Компанията е специализирана в производството и търговията на почистващи и перилни препарати за бита и професионална употреба.

За кратко време след създаването си Булеко успява да разработи пълна гама перилни и почистващи препарати, като в момента е в топ 3 на българските производители на битова химия в страната с търговските си марки BENE, ELVI и DOMINO.

За 2015 г. отчита двуцифрен ръст на продажбите, като в някои сегменти на бизнеса е абсолютен лидер по брой продадени артикули за годината.

“Изминалата година беше изключително успешна за Булеко предвид постигнатите резултати. Екипът на компанията ни работи усилено, както за по-добро позициониране на продуктите ни, така и по разширяването на портфолиото на Булеко. През 2015 г. вложихме много усилия в развитието на собствени марки течни перилни препарати, които са 100% разтворими, не предизвикват алергии и са щадящи към тъканите и кожата. Производственият процес е почти изцяло автоматизиран и не използва енергоемки технологии”, споделя Владимир Станков, управител на Булеко.

През май тази година компанията представи първия си течен перилен препарат за бебета и малки деца - ELVI BOBOLINO, без алергени, подходящ за машинно и ръчно пране за бели и цветни тъкани. В краткосрочен план, до януари 2017 г., ръководството на Булеко планира да закупи ново оборудване, с което да обнови и разшири производството си с 2 – 2.5 пъти спрямо настоящите обеми.

Фабриката на компанията се намира в Ракитово, област Пазарджишка, където на площ от 4 декара са разположени производствените помещения и складове за суровини, материали и готова продукция, изградени съгласно международните стандарти за качество.

Фирмата работи с модерни и автоматизирани производствени линии, използва алтернативни източници на енергия, а водата, използвана за промишлени нужди, минава през система за ултрафилтрация. Всички продукти са произведени по съвременни технологии и преминават тестове и лабораторни изследвания съгласно изискванията на БДС и ЕО.

“Наше основно предимство е, че продуктите ни имат оптимално съотношение цена-качество. Стремим се да поддържаме това ниво постоянно и да бъдем лоялни към клиентите си. В Булеко към момента работят 62-ма квалифицирани специалисти, като някои от тях са в компанията почти от самото й създаване. Именно тяхната екипна работа и отдаденост гарантират високото качество на технологичните процеси, ефективната логистика и конкурентното присъствие на Булеко на пазара”, допълва Станков.

Компанията има внедрени и сертифицирани Система за управление на качеството, Система за добра производствена практика и Система за управление на околната среда според изискванията на ISO.

Освен водещи позиции на българския пазар, Булеко има дългогодишен експорт към Армения, Македония, Албания и Гърция, където през последните години успява да реализира повече продажби, отколкото в България, бележейки ръст от 30% на годишна база.

“Българският пазар се променя динамично спрямо новите тенденции в световен мащаб. В момента част от бизнеса ни е да партнираме на мултинационални фирми, за които произвеждаме частни марки (private labels), които имат значително търсене на родния пазар. От тази година работим в сегмента и в международен мащаб, като имаме договори за доставки в цяла Европа”, завършва Владимир Станков.