Булгаргаз е спрял подаването на природен газ към една от топлоцентралите на Топлофикация-Враца заради дълг от 5.3 млн. лв., като половината от битовите абонати на дружеството са без парно отопление. Това съобщи заместник-изпълнителният директор на Топлофикация Кремен Георгиев.

Георгиев посочи, че от три дни не се подава природен газ към топлоцентрала Младост, а работи единствено топлоцентрала Градска на дружеството. С нейната мощност се осигурява отоплението на учебните, детските и социални заведения, както и на половината абонати във Враца, уточни той.

Според Кремен Георгиев, Булгаргаз не е уведомил врачанското топлификационно дружество, че заради задължението ще спре подаването на гориво, което би трябвало да направи в седемдневен срок, съгласно закона.

По думите на заместник-изпълнителния директор на частната фирма са изпратени три писма за проблема до министъра на икономиката, енергетиката и туризма, но отговор няма.

По данни на Топлофикация битовите абонати в града са 12 000, като половината от тях имат задължение към дружеството за над 6 млн. лв.

Източник: БТА