От 27 септември 2007 г. ще започне изплащането на дивидентите за 2006 г., гласувани на проведеното на 28 юни 2007 г. редовно годишно общо събрание на акционерите на Булгартабак-холдинг АД, съобщават от борсата.

Компанията взе решение за разпределяне на брутен дивидент на една акция от 2.63 лв. (2.446 нетен), или общо 19.375 млн. лв.

Дивидентите на акционерите - физически и юридически лица, които са клиенти на инвестиционен посредник, ще се изплащат чрез инвестиционния посредник, при който имат открити подсметки в продължение на тримесечен срок, считано от 27 септември.

Дивидентите на акционерите - физически и юридически лица, които не са клиенти на инвестиционен посредник, ще се изплащат във всички филиали и офиси на УниКредит Булбанк АД от 27 септември 2007 г. до 27 септември 2008 г.

След изтичане на този срок, редът и начинът за тяхното изплащане ще бъдат указани от нас допълнително. За получаване на дивидентите, акционерите-физически лица трябва да представят на каса в банката документ за самоличност (лична карта или паспорт), а упълномощените лица - и изрично писмено нотариално заверено пълномощно, в което пълномощникът е упълномощен да получи дивидентите на упълномощителя.

До момента по позицията са изтъргувани 300 броя на цена от 34.00 лв. за ценна книга.