Булгартабак-Холдинг определи методите за продажба на още 3 дружества

1051
Булгартабак-Холдинг определи методите за продажба на още 3 дружества

Булгартабак-Холдинг АД определи методите за продажба на три от дружествата в структурата - Гоце Делчев БТ, Кърджали-БТ и Смолян-БТ, по препоръка на консултантите при преструктурирането му, съобщава БФБ - София.

Продажба на притежаваните от холдинга 753 062 акции (78.27 % от капитала) от Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев ще се извърши чрез публично предлагане на Българска фондова борса - София АД.

Методът на предлагането е смесен закрит аукцион, който ще се проведе на 15.05.2007 г. с лимитирана (минимална) цена 2 250 000 лв.

При Кърджали-БТ АД определеният метод е публично оповестен конкурс, единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена. Предлагат се 461 828 броя обикновени безналични поименни акции, представляващи 90.56 % от капитала на Кърджали-БТ АД на минимална конкурсна цена - 2.5 млн. лв.

Има 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като датата за получаване на оферти ще бъде около средата на май 2007 г.

Продажбата на 159 714 акции, представляващи 99.66 % от капитала на Смолян-БТ АД също ще се проведе чрез публично оповестен конкурс, единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена.

Минималната конкурсна цена е 1.5 млн. лв. с 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Датата за получаване на оферти ще бъде също около средата на май 2007 г. В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Също днес стана ясно, че съгласно споразумение от 28 септември 2006 г. между Булгартабак-холдинг АД-София и Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив, страните са се договорили задължението на Пловдив Юрий Гагарин БТ към акционера Булгартабак-холдинг за изплащане на дивидент за 2005 г. в размер на 1 800 225.74 лева да бъде погасено разсрочено на шест равни месечни вноски.

На 30 март 2007 г. Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив е превел последната сума ( шеста вноска) в размер 303 418.14 лева, в т. ч. главница - 300 037.64 лева и лихва в размер на 3 380.50 лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...