Булгартабак-Холдинг определи методите за продажба на още 3 дружества

1035
Булгартабак-Холдинг определи методите за продажба на още 3 дружества

Булгартабак-Холдинг АД определи методите за продажба на три от дружествата в структурата - Гоце Делчев БТ, Кърджали-БТ и Смолян-БТ, по препоръка на консултантите при преструктурирането му, съобщава БФБ - София.

Продажба на притежаваните от холдинга 753 062 акции (78.27 % от капитала) от Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев ще се извърши чрез публично предлагане на Българска фондова борса - София АД.

Методът на предлагането е смесен закрит аукцион, който ще се проведе на 15.05.2007 г. с лимитирана (минимална) цена 2 250 000 лв.

При Кърджали-БТ АД определеният метод е публично оповестен конкурс, единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена. Предлагат се 461 828 броя обикновени безналични поименни акции, представляващи 90.56 % от капитала на Кърджали-БТ АД на минимална конкурсна цена - 2.5 млн. лв.

Има 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като датата за получаване на оферти ще бъде около средата на май 2007 г.

Продажбата на 159 714 акции, представляващи 99.66 % от капитала на Смолян-БТ АД също ще се проведе чрез публично оповестен конкурс, единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена.

Минималната конкурсна цена е 1.5 млн. лв. с 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Датата за получаване на оферти ще бъде също около средата на май 2007 г. В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Също днес стана ясно, че съгласно споразумение от 28 септември 2006 г. между Булгартабак-холдинг АД-София и Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив, страните са се договорили задължението на Пловдив Юрий Гагарин БТ към акционера Булгартабак-холдинг за изплащане на дивидент за 2005 г. в размер на 1 800 225.74 лева да бъде погасено разсрочено на шест равни месечни вноски.

На 30 март 2007 г. Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив е превел последната сума ( шеста вноска) в размер 303 418.14 лева, в т. ч. главница - 300 037.64 лева и лихва в размер на 3 380.50 лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg