Булгартабак холдинг разпределя брутен дивидент от 2.63 лв. на акция

531
Булгартабак холдинг разпределя брутен дивидент от 2.63 лв. на акция

На проведеното вчера общо събрание на акционерите на Булгартабак холдинг АД-София е взето решение за разпределяне на брутен дивидент на една акция от 2.63 лв. (2.446 нетен), или общо 19.375 млн. лв., съобщава БФБ.

От печалбата за миналата година в размер на 43.064 млн. лв. за фонд Резервен се заделят 10%, съгласно чл. 246, ал. 2, т. 1 от Търговския Закон.

От остатъка от печалбата да се отчислят тантиеми за членовете на контролните и управителните органи на дружеството в размер на 25% от полученото през годината възнаграждение.

Също така акционерите овластяват Изпълнителния директор на Булгартабак-холдинг АД да предприеме необходимите действия и сключи договор за покупко-продажба на почивна станция, собственост на Благоевград-БТ АД, с местонахождение гр. Несебър., при пазарна цена, определена от независими експерти в размер на 2 507 000 лв. (без ДДС).

Имотът представлява 4-етажна сграда със застроена площ от 430 кв. м, 4-етажна сграда (пристройка) със застроена площ от 123 кв. м, сграда - столова със застроена площ 162 кв. м и терен от 2 500 кв. м, заедно с инвентара и оборудването в употреба.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 10 юли 2007 г.

Основен акционер в Булгартабак холдинг е Министерството на икономиката и енергетиката със 79.95% от капитала. 

Вчера нямаше сделки по позицията, като офертите купува/продава бяха на нива 32.5/33 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg