Булгартабак-холдинг ще купува почивна станция от Благоевград-БТ

1348
Булгартабак-холдинг ще купува почивна станция от Благоевград-БТ

Акционерите на Булгартабак-холдинг ще гласуват решение за закупуване на почивна станция, собственост на Благоевград-БТ АД-Благоевград, по време на предстоящото общо събрание на акционерите, съобщава сайтът на БФБ-София.

Сградата е с местонахождение Несебър и е 4-етажна със застроена площ 430 кв. м, 4-етажна сграда (пристройка) със застроена площ 123 кв. м, сграда - столова със застроена площ 162 кв. м и терен 2500 кв. м, заедно с инвентара и оборудването в употреба.

Пазарната цена на покупко-продажбата е определена от независими експерти и е в размер на 2.507 млн. лв. без ДДС.

По време на събранието акционерите на дружеството ще гласуват и за разпределението на печалбата за 2006 г., което е в размер на 43.064 млн. лв.

Според предложението общо 50%, или 21.532 млн. лв., ще бъдат заделени за фонд Резервен, а за дивидент ще се разделят общо 10.766 млн. лв., или по 1.46 лв. на акция.

От остатъка от печалбата ще бъдат отчислени тантиеми за членовете на контролните и управителните органи на дружеството, ако е налице изпълнение на всички условия за това.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултата на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 12 юни 2007 г.

Днес акциите на Булгартабак-холдинг се търгуваха на нива от 33.00 до 33.50 лв., докато сделки с книжата на Благоевград-БТ не бяха осъществени, като сделките купува/продава останаха на нива от 63.01/67.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg