Булгартабак с над 27 млн. лв. печалба за първото полугодие

2401
Булгартабак с над 27 млн. лв. печалба за първото полугодие

„Булгартабак” отчита над 27 млн. лв. нетна печалба за първото полугодие на 2012 г. според междинния консолидиран финансов отчет на дружеството.

Групата отчита нетна печалба от дейността в размер на 27.186 млн. лв., което е с 23.972 млн. лв. повече спрямо съпоставимия период на миналата година.

Консолидираните приходи от продажба на цигари за отчетния период бележат ръст от около 46% спрямо съпоставимия междинен период от предходната година, като делът на обемите за износ продължава да бъде на високо ниво – над 82 % в общия обем продадени цигарени изделия.

За текущия период групата е реализирала с 26 % по-голям обем цигарена продукция за експорт.

Освен с добри експортни позиции, Група „Булгартабак” е лидер в продажбите на цигари на вътрешния пазар с пазарен дял от 33.8%.

Освен цигари, Групата успешно продава зад граница едролистни тютюни (стрипс) и ориенталски тютюни на листа, опаковани в кашони като готова продукция. Тези продукти обезпечават около 2 % от всички приходи на Групата към 30 юни 2012 г.

В икономическа Група „Булгартабак” са двете най-големи цигарени фабрики в
страната – „Благоевград-БТ” и „София-БТ”, както и тютюнопреработвателното дружество „Плевен-БТ”.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Oscar
# 0
21:10 | 3 October 2012
A simple and intelliegnt point, well made. Thanks!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg