Булярд АД, дъщерно дружество на Индустриален Холдинг България АД, стартира процедура по закупуване на 25% от капитала на Булярд корабостроителна индустрия АД от Параходство Български Морски Флот ЕАД, съобщи БФБ – София.

С писмо от 2 август 2006 г. Булярд АД, в качеството си на съакционер на Параходство Български морски флот ЕАД в Булярд корабостроителна индустрия АД, е поискал да закупи притежаваните от параходството 5 469 476 броя акции, представляващи 25 % от дялово участие за сумата от 5 555 555 щатски долара.

В резултат Параходство Български Морски Флот ЕАД отправи искане до Министъра на транспорта, в качеството му на орган упражняващ правата на държавата в дружеството, да разреши продажбата на дяловото участие.

Според съобщението днес, от Булярд са били уведомени от Параходство Български Морски Флот, че са налице всички необходими разрешения за сделката.

ИХ България притежава 61.5% от капитала на Булярд АД, което от своя страна държи 75% от Булярд корабостроителна индустрия АД (бившата варненска корабостроителница). Основен акционер в ИХ България е Венсайд Ентърпрайзис АД с 36.31 на сто.

Днес акциите на холдинга поскъпнаха с 0.69% до средна цена 8.81 лв., при изтъргуван обем от 45 282 броя.