Чакъров подписа отказ за издаване на комплексно разрешително на „Кремиковци”

1188
Чакъров подписа отказ за издаване на комплексно разрешително на „Кремиковци”

Мотивите са, че "Кремиковци" не може да изпълни условията, зададени в подаденото заявление за издаване на комплексно разрешително и в програмата за привеждане в съответствие, също така има сериозно закъснение в сроковете за изпълнение на програмата, съобщи на пресконференция министърът.

Заместник-министър Чавдар Георгиев посочи, че има възможност да бъде подновена процедурата по издаване на комплексно разрешително и че новият собственик на комбината е изразил готовност да направи това скоро.

Той трябва да подаде ново заявление, да посочи нови цели за развитие и нова програма за привеждане в съответствие. Дотогава ще бъде в сила действащата месечна санкция на "Кремиковци" за неизпълнение на изискванията за допустими норми на изпусканите вредни емисии, която е в размер на 106 хиляди лева.

Крайният срок за приключване на процедурата по издаване на всички комплексни разрешителни е октомври 2007 година. Чавдар Георгиев каза, че има възможност дотогава новата процедура за металургичния комбинат да приключи с решение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg