Компании от района на Стара Загора и Югоизточна България ще участват в предстоящата четвърта регионална кръгла маса “Българската фондова борса и бизнесът - партньори в Европейския съюз”, която ще се проведе на 23 ноември в хотел “Марица Изток” в Старозагорски минерални бани.

Форумът е насочен към българските непублични компании, пред които ще бъдат представени предимствата на публичния статут и възможностите за финансиране чрез фондовата борса.

Участие в кръглата маса досега са заявили непублични дружества от Стара Загора, Бургас, Ямбол. Опитът си като публична компания ще представи “М + С Хидравлик” АД, а пътят на една компания към фондовата борса ще бъде споделен от “Трейс Груп Холд” АД.

Сред останалите теми са процедурите по придобиване на публичен статут, правна рамка на капиталовия пазар, опитът на публичните компании и др.

Участващите компании ще имат възможност да се срещнат с представители на инвестиционни посредници, банки и консултантски компании и да обсъдят с тях възможностите за съвместен бизнес.

За участие във форума са поканени преставители на местната власт, на работодателски организации, Комисията за финансов надзор, академичните среди, журналисти.