Четворно увеличение на капитала на Спарки–Русе

1281
Четворно увеличение на капитала на Спарки–Русе

Акционерите на Спарки АД – Русе () ще гласуват на насроченото за 28 юни ОСА решение за четирикратно увеличение на капитала със свои средства. Ако предложението бъде прието, капиталът на компанията ще се промени от сегашните 3 млн. лв. на 12 млн. лв., съобщават от x3news.

За целта част от корпоративната печалба за 2007 г., или 1 млн. лв., ще бдат капитализирани. Останалите 8 млн. лв. ще бъдат от резервите на дружеството. Нека припомним, че консолидираната печалба на Спарки АД за миналата година е 18.73 млн. лв.
Новата емисия акции ще е в размер на 9 млн. лв., колкото ще са и ценните книжа. За всяка притежавана стара акция, акционерите на компанията ще получат по три нови.

Право да участват в разпределението на новите книжа, с които се увеличава капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на приемане на решението на ОСА за увеличаване на капитала.

Акционерите на компанията ще обсъждат и предложението да разпределят 900 хил. лв. под формата на дивидент, или по 0.3 лв. брутен дивидент за акция.

Днес акциите на Спарки АД поскъпнаха на Българска фондова борса с 0.59%, до средните 41 лв. при обем от 47 лота. От началото на вторичната търговия (21 февруари) досега акциите на компанията отчитат понижение от 32.6%, като в левово изражение изменението е загуба от почти 20 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg