ЧЕЗ ще инвестира 240 хил. лв. в Самоков

1133
ЧЕЗ ще инвестира 240 хил. лв. в Самоков

ЧЕЗ започна днес проект за реновиране на електроразпределителната мрежа в Самоков на стойност 240 000 лв. Компанията планира да подмени 4 кабела 20 kV от подстанция „Самоков" до края на септември 2010 г., съобщиха от компанията.

„Благодарение на инвестициите, които правим в мрежата, чувствително ще се подобрят качеството и сигурността на електрозахранването на целия град", каза Алеш Дамм, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

Трасето, по което ще бъде направена подмяна на кабелите, е близо 3 км. След приключване на проекта ще се подобри снабдяването с електроенергия на 38 трафопоста, които захранват 121 промишлени и 7 020 битови абонати. Подмяната се налага, тъй като сегашните кабели са положени преди близо 30 години.

Ремонтните работи ще продължат около 40 дни. През този период ще има прекъсвания на електрозахранването само за оперативни превключвания, за които клиентите ще бъдат инфромирани предварително.

Проектът по реновирането на мрежата в Самоков е част от инвестиционния план на компанията със средногодишен размер от 71 млн. лв., одобрен от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Планираните инвестиции за подобрение на електроразпределителната мрежа в района на Самоков за тази година възлизат на 2.22 млн. лв., а общо за 2009-2010 г. ще достигнат 3.65 млн. лв.

През тази година ЧЕЗ ще инвестира общо 5.84 млн. лв. в модернизиране на мрежата в София-област. Така общата сума на инвестициите за областта за периода 2009-2010 г. ще достигне 10.43 млн. лв.

За периода 2005-2009 г. ЧЕЗ е инвестирала над 370 млн. лв. в подобрения на електроразпределителната мрежа в Западна България.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg