Ръководството на Чугунолеене АД, въз основа на покана до персонала и представителите на Синдикалните организации, проведе на 12 ноември от 16 часа в клуба на дружеството среща - консултация във връзка с планирани уволнения на работници и служители в дружеството, съобщава x3news.

Изпълнителният директор Владимир Попов запозна участниците в срещата с негативните прогнози за развитието на дружеството в резултат на икономическата криза на световния и европейски пазари.

Производствената програма на дружеството е експортно ориентирана. Близо 85 % от продукцията е предназначена за европейския и други пазари. Започна намаляване на обявените поръчки до края на тази и за следващата година на наши клиенти от Италия, Германия, Франция и др., съобщават от компанията.

Това поставя дружеството в една извънредна ситуация, която изисква адекватни решения за неговото оцеляване. Ръководството наред с другите мерки за ограничаване на разходите ще пристъпи и към уволнение на 25% от наличния персонал.

Вследствие на тези мерки ръководството на дружеството се надява да може да продължи производствената дейност, макар и с намалени обеми.

Днес се изтъргуваха 436 акции на компанията като цената им се срина с 21.12% до 5.9 лв.