22-годишният студент по електроенергетика Деян Бараров е хилядният клиент на Елана Трейдинг, регистрирал се за търговия чрез Интернет платформата на Българска фондова борса COBOS. Той е получил и обявената преди месец от компанията награда от 1000 лв. инвестиции за търговия в COBOS за юбилеен клиент, съобщиха за Profit.bg от Елана.

Изпълнителният директор на инвестиционния посредник Радослава Масларска връчи на щастливеца сертификат за наградата и му пожела неговото включване в търговията на Българска фондова борса след Великденските празници да обърне тренда в положителна посока.

Деян Бараров е студент 4 курс в Техническия университет и отдавна следи фондовия пазар в бизнес изданията. Решава, че е дошло времето да се включи с инвестиции на фондовия пазар чрез самостоятелна търговия и чрез участие във взаимни фондове.

„Знам, че търговията на борсата не означава бърза и лесна печалба. Бих искал да опитам да се включа като инвеститор, като следя внимателно информацията и анализите, преди да взимам решения. Радвам се, че още преди да съм започнал търговия, вече съм напред с 1000 лв. в инвестицията си“, е казал Бараров при получаване на наградата си.

Броят на клиентите на Елана чрез Интернет платформата за търговия на Българска фондова борса COBOS към края на април 2008 г. вече надвишават 1000.

Ползването на платформата с Елана е без такса, тъй като посредникът покрива за своите клиенти таксите към Българска фондова борса. Стартовата комисионна е 0.5%, като за обороти над 100 хил. лв. се предлагат различни преференциални условия.

От февруари посредникът е разширил достъпа до международните пазари за своите клиенти, с възможност за операции с чуждестранни ценни книжа без реална доставка до над 20 борси в света. Инвестиционният посредник е въвел и възможността за търговия с опции върху фючърси.

На снимката: Деян Бараров, победителят и Радослава Масларска, изпълнителен директор на Елана Трейдинг