"Добрички панаир"-АД да увеличи капитала си от 899 000 лева на 1 946 000 лева, даде съгласие Общинският съвет на свое заседание днес.

Общинският съвет преди време реши общината, която е акционер в дружеството, да апортира вещно право на строеж върху имот от близо 40 декара. Предвижда се върху терена да бъде изграден изложбен комплекс за панаирни прояви. Според експертна оценка пазарната цена на отстъпеното право на строеж възлиза на 699 386 лева. Общината ще получи за апорта 699 акции с номинал 1000 лева.

Общинският съвет се съгласи днес другите акционери в дружеството Търговско-промишлената палата, "Зърнени храни - България"-АД и "Бяла лястовица"-АД, да закупят нови поименни акции. След увеличаването на капитала общината ще запази своя дял от 40 на сто, а останалите акционери - по 20 на сто.

Очаква се общото събрание на "Добрички панаир"-АД на 30 юли, което ще отчете финансовите резултати за 2007 година, да обсъди и изменения в устава на дружеството по предложение на Общинския съвет.

Акционерното дружество организира в края на август традиционния панаир "Селското стопанство и всичко за него", както и други прояви.

Снимка: pixeldepo.com