Дъщерната компания на Трейс Груп Холд (

) Пътна сигнализация и съоръжения планира и е договорила строително-монтажни работи за над 5 млн. лв. през 2008 г., гласи корпоративно съобщение на сайта x3news.

Едноличното дружество с ограничена отговорност бе вписано в Търгоския регистър на 22 май. Пътна сигнализация и съоръжения е с предмет на дейност производство и търговия с пътни принадлежности и продукти, свързани с пътната сигнализация, изграждане, реконструкция, обзавеждане, ремонт и инвеститорски контрол на търговски и жилищни строителни обекти и др.

Капиталът на дружеството е в размер на 5 хил. лв., разпределен в 50 дяла по 100 лв. всеки. Всички дялове са собственост на Трейс Груп Холд. Дружеството ще се управлява и представлява от Димитър Атанасов.

Трейс Груп Холд има история по изпълнението на пътна сигнализация и маркировка. Големите обеми в инфраструктурното строителство наложиха обособяването на този вид дейности в самостоятелно дружество.

Пътна сигнализация и съоръжения ще изпълнява хоризонтална маркировка с бои и студен пластик във всичките й разновидности – класически вид, структурна и профилна маркировка и всякавъв вид пътна сигнализация.

За изпълнение на производствената си задача и договора за полагане на хоризонтална маркировка в шест области, през 2007-2008 г. са закупени шест машини за полагане на боя на германската фирма HOFMAN и украинската КОНТУР, две машини за полагане студен пласик и една машина за демаркиране на обща стойност 500 хил. евро, съобщават от компанията.

Трейс Груп Холд има договор със швейцарската фирма Basler Lacke AG за представителство за България и региона на един от големите производители на пластици и високотехнологични бои за маркировка в света. Реализирането на този договор ще бъде изцяло ангажимент на новото дружество Пътна сигнализация и съоръжения.

В групата на Трейс Груп Холд функционира и фирма за производство на бои и разредители - Химколор, гр. Първомай. Произвеждат се различни цветове висококачествени бои за пътна маркировка, фасадни латексови бои и разредители за нуждите на строителството. Затварянето на цикъла производство – полагане на пътна маркировка в структурата на холдинга води до повишаване на ефективността и качеството на работа.