Българската агенция за инвестиции към Министерство на Икономиката и Енергетиката издаде вчера Сертификат за инвестиция клас А на 100% дъщерното дружество на Билборд АД (

) - Хиитсет ЕООД, съобщиха от компанията за Profit.bg.

Сертифкатът е за проекта „Изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в гр. Костинброд”. Документът е с валидност до 1 юли 2011г.

При представяне на Сертификата инвеститорът може да ползва предвидените мерки за насърчаване на инвестициите по чл.21 – 22а от ЗНИ.

В интервю за Profit.bg в края на май Калин Генчев, председател на СД на Билборд АД обяви, че през 2007 г. компанията е придобила имоти в района на гр. Костинброд, като в ход е процедура по окрупняване на парцела и обособяването му в производствена площадка. Непосредствена задача през 2008 г. е изготвянето на пълна проектна и техническа документация и поставяне на началото на изграждане на необходимата инфраструктура.

Целта на дружеството е да консолидира земя с площ около 50 дка, където да изгради нова печатна база с разгърната застроена площ около 28 хил. кв. м, включително производствено-печатни халета, административен корпус, складове за химикали, материали, палети, готова продукция, самостоятелна работилница, паркинг за камиони и т.н.

За реализиране на проекта Билборд АД учреди еднолично дружество с ограничена отговорност – Хиитсет ЕООД, като, видно от наименованието, акцентът е върху офсетовия ролен печат.

Целта, с която се учредява дружеството, е съсредоточаване на инвестиционните усилия на икономическата група Билборд АД по отношение реализиране на проекта за изграждане на новата печатна база в Костинброд.

Днес акциите на Билборд АД поскъпнаха с 0.91%, а средната им цена достигна 11.04 лв.