Дъщерно дружество на Индустриален Холдинг България продаде док за 1.15 млн. евро

630
Дъщерно дружество на Индустриален Холдинг България продаде док за 1.15 млн. евро

КРЗ Порт Бургас е финализирало сделка за продажба на плаващ док на стойност 1.15 млн. евро, съобщават от Българска фондова борса. С това дружеството прекратява дейността си кораборемонт.

Основното извършвано от компанията от август 2007 г. ще бъде пристанищна дейност. Индустриален Холдинг България притежава 91.74% от КРЗ Порт Бургас.

От холдинговото дружество обявиха, че кораборемонтната дейност в групата се пренасочва в Булярд корабостроителна индустрия АД.

Вчера стана ясно, че Индустриален Холдинг България АД-София в партньорство с Вик Сандвик, Норвегия са учредили дружеството „ВИК-Сандвик-ИХБ Дизайн” АД, което е с предмет на дейност корабен дизайн.

Капиталът на новото дружество е 250 000 лева, разпределени в 250 000 броя акции с номинал 1 лев. Всеки от акционерите участва с по 50% от акциите с право на глас.

Нека припомним, че акционерите на Индустриален Холдинг България ще гласуват за увеличение на капитала от 26.254 млн. лв. на 43.757 млн. лв. по време на общото събрание на акционерите, което е насрочено за 29 август.

Увеличението ще се извърши чрез издаване на до 17.503 млн. нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лв.

До момента по позицията са изтъргувани 13 344 акции на нива от 12.35 и 12.55 лв. за брой.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg