Дебютът на София Комерс Кредит Груп на борсата ще е с облигационна емисия

1138
Дебютът на София Комерс Кредит Груп на борсата ще е с облигационна емисия

София Комерс Кредит Груп ще дебютира на Българска фондова борса чрез издаването на облигационна емисия. Това съобщи за Профит.бг Николай Христов, директор за връзки с инвеститорите на София Комерс Заложни къщи.

„Средствата от облигационната емисията ще се използват за развитие на основната дейност – кредитирането.”

Христов поясни, че след натрупването на история и авторитет сред инвеститорите София Комерс Кредит Груп ще осъществи и първично публично предлагане на акции.

София Комерс Кредит Груп е дружество, което предоставя заеми, обезпечени с ипотека. Акционери в компанията са Тодор Вачев и София Комерс - Заложни къщи, притежаващи съответно 22.14 и 17.07%, докато 13 физически лица имат между 3.22 и 11.02 на сто.

Запитан относно София Комерс Заложни къщи Христов сподели, че дивидентът на притежателите на привилегировани акции вече е платен. Дружеството вече има 140 заложни къщи.

За първото тримесечие на 2006 г. компанията обяви нетна печалба в размер на 406 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 31 хил. лв за година по-рано.

Днес по позицията се изтъргуваха 300 броя на цена от 5.47 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg