Декотекс ще взима до 5 млн. долара заем от мажоритарния си собственик

934
Декотекс ще взима до 5 млн. долара заем от мажоритарния си собственик

Нова точка в дневния ред на насроченото за 15 май 2007 г. общо събрание на акционерите на Декотекс АД бе вписана след решение на Сливенски окръжен съд.

Според нея акционерите на компанията ще гласуват одобрението на заем от мажоритарния собственик Каппа Технолоджи АД и Декотекс на обща стойност до 5 млн. долара за срок до една година.

Годишната лихва на заема ще е 8%, а неговата цел - покриване на общи финансови нужди.

По време на събранието акционерите ще гласуват за разпределението на дивидент от 0.01 лв. на акция, както и за увеличението на капитала с номинален размер до 4 млн. лв.

Точка в дневния ред предвижда и обсъждане за издаване на облигационна емисия на стойност до 20 млн. лв.

През март компанията закупи поземлен имот в Сливен, кв. Ново село - изток с площ 77 612 кв. м ведно с построените (незавършени) в него 6 броя сгради, с обща застроена площ 8 196 кв. м. Въпросният имот е предназначен за жилищно строителство, в който Декотекс АД ще изгради жилищен комплекс с цел продажба.

Декотекс АД-Сливен има нетна неконсолидирана печалба в размер на 124 хил. лв. за първото тримесечие на годината, спрямо положителен финансов резултат от 72 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Вчера по позицията се изтъргуваха 3559 акции на цена от 3.25 и 3.40 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg