Оргахим АД реализира ръст от 27% на приходите от продажби към 31 декември 2007 г, когато показателят на нетните приходи от продажби в неодитирания отчет достигна 124.064 млн. лв., в сравнение с 97.547 млн. лв. година по-рано.

Делът на износа заема 56% от общите продажби на дружеството към края на 2007 година, като продукцията се реализира на редица външни пазари, сред които Турция, Гърция, Румъния, Египет, страни от Централна Европа, Близкия Изток и бившите Съветски републики. От дружеството съобщават, че през настоящата година приоритетен пазар за износ на продукцията ще бъде и Украйна, където „Оргахим” има съвместно представителство с румънската компания „Поликолор”.

Към настоящия момент присъствието на „Оргахим” на украинския пазар се състои предимно в продажба на индустриални продукти, като разширението на пазарното присъствие на компанията предвижда предлагане и на строителни продукти.

Противоречиво на ръста на продажбите, печалбата на дружеството реализира спад от 30%, в сравнение 2006 г. Според Иван Соколов, Изпълнителен директор, „Оргахим” АД, това се дължи на направените през годината инвестиции в производствени мощности, разширяване на материалната база и навлизане на нови пазарни позиции.

Сред реализираните инвестиции на „Оргахим” АД през 2007 г. са складове в София и Бургас и разширение на производствената база на дружеството в Пловдив. Новите складове са собственост на „Оргахим” и са основно складове за снабдяване на търговци на едро и магазини. Чрез направените през годината инвестиции „Оргахим”АД ще подсигури оперативната си дейност, допълва Соколов.

В България „Оргахим” АД е най-големият производител на бои, лакове, лепила и смоли. Дружеството притежава регистрирани 12 търговски марки и е единственият производител на анхидриди в страната.