Денис Ершов не изключва вероятността от фалит на Петрол

2609
Денис Ершов не изключва вероятността от фалит на Петрол

„Не бива да се допуска Петрол да последва съдбата на Кремиковци". Това се казва в писмо на Денис Ершов до българските медии. Писмото е по повод издадената вчера обезпечителна заповед от СГС, с която се ограничава представителната власт на Орлин Тодоров, изпълнителен директор на Петрол холдинг АД, Светослав Йорданов, изпълнителен директор на Петрол АД и Йордан Георгиев, управител на Нафтекс петрол ЕООД.

В писмото на Денис Ершов се казва, че изброените трима ръководители на дружествата, в които той е акционер, са извършили през последните 6 месеца стопански престъпления за над 100 млн. лв, като са източили публичната компания Петрол АД, умишлено докарвайки я до фалит.

„Само през последните месеци те са продали печеливши компании за по един лев и са купили губещи и задлъжнели компании за над 50 млн. лв., сключвайки еднолично договори помежду си и „преследвайки само личното си облагодетелстване за сметка на хилядите акционери на Петрол АД, за сметка на доверието на кредиторите на компанията и в ущърб на цялата група Петрол холдинг", се казва в изявлението.


„Тримата господа в сговор помежду си са продали през последните 2 месеца 15% от акциите на Петрол АД за средна цена 1.10 лв. на акция при средна пазарна цена 5-6 лв., с което са ограбили акционерите на Петрол АД и Петрол холдинг АД с над 65 млн. лв. Всички сделки са сключени на извънборсов пазар при пълна секретност и без знанието на мажоритарните акционери, Съветът на директорите и управителните тела на представляваните от тях дружества", твърди Денис Ершов.

В писмото се отправя препоръка до всички да не приемат договори, съглашения, споразумения и анекси, както и да не се доверяват на никакви документи, подписани от Орлин Тодоров, Светослав Йорданов и Йордан Георгиев, ако зад документите не стоят решения на Съвета на директорите на Петрол холдинг АД. В противен случай Петрол може да последва съдбата на Кремиковци, от което ще пострадат акционерите на компанията и над 6 000 работници и служители, които работят в нея, предупреждава Денис Ершов.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg