Стара планина приключи първото полугодие на 2010 г. с нетна печалба в размер на 2.68 млн. лв., при 285 хил. лв. година по-рано, сочат данните от последния консолидиран отчет на холдинга.

Приходите от продажби скачат с над 69%, до 33.72 млн. лв., което се дължи главно на повечето постъпления от продукция - от 19.36 млн. лв. на 31.35 млн. лв.

Оперативните разходи на Стара планина Холд се увеличават с 57% за година, до 31.37 млн. лв.

"Засега няма спад на поръчките от дистрибуторите, но неопределеността на пазарите остава поради късия хоризонт. Имаме поръчки за следващия месец, но липсва сигурност за средносрочните продажби, както бе преди кризата. При крайните клиенти също има неопределеност. Персоналът в предприятията остава без промяна, като имаме готовност да свием производството и да минем на намален работен ден, ако това се наложи. Най-важното е, че успяхме да запазим висококвалифицираните работници и служители. Въпреки умерения оптимизъм, несигурността на пазарите е причина да се готвим и за двата сценария - излизане от кризата или W-вариант", се казва в публикувания междинен доклад за дейността на Стара планина Холд до 30 юни 2010 г.

Акциите на компанията поевтиняха на БФБ в понеделник с 0.39%, до 2.271 лв. за лот при общо изтъргувани 2 865 книжа.