Деветкратен ръст в консолидираната печалба на Стара планина

750
Деветкратен ръст в консолидираната печалба на Стара планина

Стара планина приключи първото полугодие на 2010 г. с нетна печалба в размер на 2.68 млн. лв., при 285 хил. лв. година по-рано, сочат данните от последния консолидиран отчет на холдинга.

Приходите от продажби скачат с над 69%, до 33.72 млн. лв., което се дължи главно на повечето постъпления от продукция - от 19.36 млн. лв. на 31.35 млн. лв.

Оперативните разходи на Стара планина Холд се увеличават с 57% за година, до 31.37 млн. лв.

"Засега няма спад на поръчките от дистрибуторите, но неопределеността на пазарите остава поради късия хоризонт. Имаме поръчки за следващия месец, но липсва сигурност за средносрочните продажби, както бе преди кризата. При крайните клиенти също има неопределеност. Персоналът в предприятията остава без промяна, като имаме готовност да свием производството и да минем на намален работен ден, ако това се наложи. Най-важното е, че успяхме да запазим висококвалифицираните работници и служители. Въпреки умерения оптимизъм, несигурността на пазарите е причина да се готвим и за двата сценария - излизане от кризата или W-вариант", се казва в публикувания междинен доклад за дейността на Стара планина Холд до 30 юни 2010 г.

Акциите на компанията поевтиняха на БФБ в понеделник с 0.39%, до 2.271 лв. за лот при общо изтъргувани 2 865 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg