Публичната компания Билборд реализира от началото на годината до края на третото тримесечие на 2009 г. нетни приходи от продажби в размер на 9.53 млн. лв., което представлява увеличение на приходите от продажби с 2% спрямо същия период на 2008 г., информираха от публичната компания.

Финансовите приходи, според неконсолидирания финансов отчет на Билборд, са в размер нa 223 хил. лв. и се увеличават над 5 пъти през сравнявания период. Общо приходите от дейността са в размер на 9.75 млн. лв., което е ръст на общите постъпления с 4.05% спрямо приходите, реализирани през деветте месеца на 2008 г .

Реализираната до края на третото тримесечие на 2009 г. нетна, неконсолидирана печалба на дружеството е в размер на 451 хил. лв., което е 35.82% от нетната печалба, реализирана през същия период на 2008 г.

С оглед постигнатите резултати и състоянието на пазара, ръководството на дружеството системно актуализира прогнозните си очаквания, като към момента определя като реалистично постигане на приходи от продажби за 2009 г. на ниво, не по-ниско от това през предходната 2008 г., като може да се очаква и до 3% ръст на годишна база, съобщиха за Profit.bg от Билборд.

Прогнозата се подкрепя от активната работа на дружеството през последните месеци, както и очакванията за поръчки през четвъртото тримесечие. Съществена е ролята на маркетинговата политика на дружеството, утвърденото име и корпоративна репутация.

Текущата стратегия се реализира в условията на ценово доминиран пазар, при рестриктивни спрямо ценови нива изисквания от страна на крайните клиенти. Това, съчетано с искания за разсрочени плащания в значителна степен се отразява както на абсолютния размер на приходите от продажби, така и в още по-голяма степен на нетния марж, респективно печалбата от дейността.

На този фон неголямото нарастване на приходите от продажби спрямо предходен период говори за по-значимо реално пазарно присъствие, уточняват от публичната компания.

Акциите на Билборд поскъпнаха в сряда с 0.16%, до 1.25 лв. за лот, при общо изтъргувани 1 100 книжа.