Девин АД с приходи от близо 26 млн. лв. за полугодието

916
Девин АД с приходи от близо 26 млн. лв. за полугодието

Девин АД отчита консолидирана печалба преди данъчно облагане от 855 хил. лв. за първото шестмесечие на годината, става ясно от публикувания отчет на компанията.

Приходите на дружеството са в размер на на 25.91 млн. лв., като формираната печалба от оперативна дейност е 2.105 млн. лв. Финансовите разходи за периода са 1.25 млн. лв.

Основният капитал на Девин АД към 30 юни е 14.891 млн. лв., а собственият - 11.46 млн. лв. Консолидираните активи на компанията са малко над 47 млн. лв.

Общите задължения на Девин са нараснали от началото на годината до 35.6 млн. лв., при 33.3 млн. лв. към 31 декември 2006 г. Дъщерни дружества на Девин АД са Атлантик Дивайн ЕАД и Девин Роял ЕАД.

На 25 юли 2007 г. всеки желаещ да подаде заявки за участие в първичното публично предлагане на Девин АД може да направи това в ИП Елана Трейдинг – поемател на емисията, или при останалите инвестиционни посредници в страната.

Още на следващия ден класираните поръчки ще бъдат обявени, а заплащането ще се осъществява на 27-и същия месец.

Ориентировъчният ценови диапазон за първичното публично предлагане за Девин АД е от 5 до 7 лв., става ясно от сайта на посредника по емисията.

Увеличението на капитала ще бъде регистрирано в Софийски градски съд на 7 август, а в Централен депозитар на 10 август. Новите акции ще се регистрират в Комисията за финансов надзор на 17 август, а седмица по-късно (24 август) и на БФБ-София.

Девин АД ще увеличи капитала си чрез издаване на до 3 млн. нови обикновени, безналични акции. По решение на мажоритарния собственик на Девин АД („Девин Бетайлигунгс ГМБХ”) по време на публичното предлагане могат да бъдат разпределени до 450 хил. броя съществуващи акции, които са негова собственост.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg