Девин АД официално откри напълно обновената си фабрика в град Девин. Компанията финализира успешно инвестиционната си програма за 2008 г., като инсталира и пусна в експлоатация последно поколение производствени мощности от водещи европейски производители.

Инвестициите в нови производствени линии на Девин АД са на стойност близо 17 млн. лв. Компанията е инсталирала 7 нови производствени линии, последно поколение от водещи европейски производители като KOSME, KRONES, GAS и BARDI.

Така производственият капацитет на фабриката се увеличава близо 44 500 бутилки на час, при значително повишаване на ефективността на производство, а общият годишен капацитет надхвърля значителните 300 млн.

С модернизацията на завода компанията извърши подмяна на опаковките на всички разфасовки на минералната и изворна вода и пусна на пазара продукт от категорията на овкусените води.

Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. компанията е акционерно дружество със 100% частен капитал. Основната дейност на Девин АД е производство и търговия с бутилирана вода и безалкохолни напитки. През 2006 г. австрийската инвестиционна компания Soravia Group придобива 100% от Девин АД.

През изминалата година Девин АД става публична компания с акции за свободно търгуване на Българска фондова борса – София. Структурата на капитала на дружеството е разпределена между Soravia Group (75%), мениджмънта на Девин АД (7%) и борсата (18%). В структурите на компанията работят общо 380 души, повече от 300 от които са във фабриката в град Девин.