На официално събитие DEVIN подари на децата от Първа английска езикова гимназия и 112 Основно училище „Стоян Заимов“ детска спортна площадка, изградена с финансовата подкрепа на компанията.

Детският спортен кът бе тържествено открит от кмета на район „Оборище“ – г-н Васил Цолов, който сряза символично лентата на обновената зона в двора на училището.

Отец Илиян от църква „Рождество Богородично“ освети мястото и пожела на децата здраве и весели игри. Изпълнителният директор на DEVIN г-н Томас Кренбауер също пожела успех на учениците в Първа английска гимназия и Основно училище „Стоян Заимов“.

„Децата на България заслужават да растат и да се обучават в една модерна и иновативна среда, която да спомогне за развитието на техния потенциал. Това е градивен начин да формираме спортна култура и здравословен начин на живот“ – коментира г-н Кренбауер по време на официалното откриване.

„Щастливи сме, че децата ще имат място, където да спортуват с удоволствие, както и да си почиват във времето извън училищните занимания. Това ще им даде енергия през деня, но и ще възпита в тях отношение към спорта.“ – каза директорът на Първа Английска гимназия г-жа Нели Петрова.

Спортният кът се състои от: комбиниран фитнес уред, предназначен за деца от 6 до 12 години, тенис маси за учениците до 18 години и зелена зона за отдих с маси и пейки. Пространството е изцяло облагородено и подходящо както за децата, така и за техните родители. Фитнес уредът може да се използва и от деца в неравностойно положение.

Комбинираният фитнес уред дава възможност за изпълнението на различни упражнения, като включва тренажори за раздвижване на ръцете и краката, степер, велоергометър, двоен кростренажор и др.

Изграждането на спортната площадка е част от стратегията на DEVIN за насърчване на активния начин на живот и здравословната хидратация сред децата и подрастващите.