ДФ Адванс Глобал Трендс стартира с над 750 000 лв.

1240
ДФ Адванс Глобал Трендс стартира с над 750 000 лв.

Поръчки за над 750 000 лв. събра в първия ден от старта на публичното си предлагане Адванс Глобал Трендс. Четвъртият фонд на Карол Капитал Мениджмънт стартира на 1 юли 2011 г.

Фондът има глобален фокус и е първият фонд за България, който предлага експозиция към всички основни класове активи - акции на развити и развиващи се пазари, облигации, суровини, недвижимо имущество и кеш.

През първите три месеца след стартирането на Адванс Глобал Трендс, до 30 септември 2011 г, инвестициите във фонда ще бъдат без такса на входа.

„Основното предимство на Адванс Глобал Трендс е, че инвестицията в него е подходяща както при възходяща така и при низходяща тенденция на капиталовите пазари. Фондът има агресивна стратегия инвестираща основно във високо рискови активи, когато пазарите на акции са позитивни и ще преминава към дефанзивна стратегия основно в инструменти с по-нисък риск - ДЦК, облигации и кеш - когато пазарната среда е негативна", обяснява портфейлният мениджър Катерина Атанасова.


Инструментите, с които се структурира портфейла на Адванс Глобал Трендс са борсово търгувани фондове (ЕTF), а също така борсово търгувани стоки (ETC) и разписки (ETN).

Стратегията на фонда позволява поддържането на голям процент кеш при неблагоприятна пазарна среда с цел предпазване на инвеститорите от значителни загуби. Дяловете на Адванс Глобал Трендс са деноминирани в евро, като номиналната стойност на един дял е 1 евро. Фондът не начислява такса при продажбата на дяловете.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg