Димана Ранкова хвърли оставка

1931
Димана Ранкова хвърли оставка

Димана Ранкова е подала оставка като заместник-председател на Комисията за финансов надзор, научи Profit.bg. Ранкова не бе открита за коментар, за да обяви мотивите за оставката си.

Тя е избрана на поста си на 15 юли 2010 г. с 5-годишен мандат. Оставката й трябва да бъде приета от Народното събрание.

Родена е на 13 април 1970 г. в Хавана, Куба. Завършила е юридическия факултет на СУ „Климент Охридски” - специалност „Право”. През 1995-1996 г. е стажант - съдия при Софийския окръжен съд и стажант в адвокатска кантора. През 1996 г. започва работа в новосъздадената Комисията по ценните книжа и фондовите борси на в отдел „Правен”, а впоследствие става началник-отдел „Нормативна уредба” на Държавната комисия по ценните книжа.

От май 2001 г. до март 2003 г. е член на Държавната комисия по ценните книжа. Със създаването на КФН през март 2003 г. Димана Ранкова влиза в първия състав на комисията и до май 2009 г. е заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”.

От ноември 2009 г. до юли 2010 г. е член УС на Българска банка за развитие, а от декември 2009 г. до юли 2010 г. е председател на СД на „Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис - БГ”ЕАД.

Има редица специализации, сред които във Френска фондова борса и Френска национална комисия по борсовите операции - 1999 г.; практика в Люксембург в областта на инвестиционните фондове - 2000 г.; участие в програмите: „Юридическа практика за ценните книжа в САЩ“ - Чикаго, 2002 г.; квалификационна програма на Международния институт за развитие на капиталовия пазар - САЩ, Вашингтон и Ню Йорк, 2004 г.; квалификационна програма на Международната комисия по ценните книжа (IOSCO) за новоразвиващи се капиталови пазари - Тайван, Тайпе, 2005 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Carlos
# 0
17:10 | 3 October 2012
There's a sreect about your post. ICTYBTIHTKY
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg