Дивидентът на ФеърПлей Пропъртис само за старите акционери

505
Дивидентът на ФеърПлей Пропъртис само за старите акционери

Приетата от Общото събрание на акционерите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ част от печалбата за разпределение, в размер на 8 млн. лв., ще бъде разпределена при акционерен капитал в размер на 50.7 млн. лв., разделен в същия брой акции.

Брутният дивидент за една акция при вписан капитал в размер на 50.7 млн. лв. е 15.779 стотинки при закръгляне до трети знак след десетичната запетая.

Притежателите на новоиздадените 5 125 370 броя акции няма да участват в разпределението на посочената печалба поради забавяне на вписването на увеличението на капитала на дружеството в Търговския регистър при Агенцията по вписвания.

Забавянето на вписването се дължи на обективни за „ФеърПлей Пропъртис”АДСИЦ причини. Дружеството е внесло необходимото заявление за вписване в Агенцията по вписванията на 11 Март 2008 г., т. е. непосредствено след приключване на подписката – Вх. № 20080311161306, като поради неспазване на законоустановения еднодневен срок от страна на Агенцията и към настоящия момент новоиздадените акции (новият размер на капитала) не са вписани в Търговския регистър.

Днес стана ясно също, че ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е сключил договор за банков кредит за сумата от 6.25 млн. евро, от които сумата в размер до 1.25 млн. евро ще бъде използвана за рефинансиране на вече закупени поземлени имоти, а сумата в размер до 5 млн. евро - за финансиране на 100% от стойността на поземлени имоти, с обща площ от около 50 000 кв. м, намиращи се в околностите на гр. София.

Крайният срок за изплащане на всички задължения по кредита е съответното число на 36  месец от датата на първото отпускане на средства по кредита, но не по-късно от 30 март 2011 г.

До момента днес акциите на компанията губят 3.82% от стойността си, до средна цена от 1.95 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg