Днес е последната дата за сделки с акции на Неохим и Българска роза АД-Карлово с дивидент

631
Днес е последната дата за сделки с акции на Неохим и Българска роза АД-Карлово с дивидент

Днес е последната дата за сключване на сделки с акциите на Неохим АД-Димитровград и Българска роза АД-Карлово, в резултат на които приобретателят има право на дивидент.

На 8 юни общите събрания на двете компании взеха решения да разпределят съответно 0.20 лв. и 0.43 лв. брутен дивидент на акция, или 0.186 лв. и 0.3999 лв. нетен дивидент на акция.

Година по-рано Неохим АД разпредели 0.35 лв. брутен дивидент, а Българска роза АД-Карлово – 0.43 лв. дивидент на акция.

За първото тримесечие на 2007 г. димитровградският производител на органични и неорганични химически продукти обяви нетна консолидирана печалба от 6.5 млн. лв. спрямо 4.574 млн. лв. положителен финансов резултат за година по-рано.

Евро ферт АД притежава 49,17% от капитала на дружеството, а Karifert International, Ливан – 17,16 на сто.

От своя страна Българска роза АД-Карлово отчита загуба от 48 хил. лв. до март 2007 г. срещу печалба от 21 хил. лв. за първите три месеца на 2006 г. Стара планина Холд притежава 49,59% от капитала на дружеството, докато Марица-холд АД има 22,31 на сто.

Вчера сделки с акциите на Неохим не бяха осъществени, докато книжата на Българска роза АД-Карлово се търгуваха на цена от 31.40 лв. средно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg