До 2012 г. Видахим трябва да изплати задълженията си към държавата

672

До 2012 г. остава крайният срок за изплащане на задълженията към държавата на "Видахим" АД (), определен с решение на правителството през 2004 г.

С приетото днес изменение на решението за обединяване на публичните задължения, намаляване и разсрочване на общото публично задължение на видинското предприятие правителството позволява минимално разместване в размера на погасителните вноски в утвърдения и действащ погасителен план. Това съобщи правителствената информационна служба.

Разсрочването на публичните задължения е възможност длъжникът да плати дълга си към бюджета на равни вноски по предварително одобрен погасителен план. За периода на разсрочването се дължи и лихва в размер на основния лихвен процент.

През 2004 г. кабинетът реши да бъдат обединени и разсрочени общите публични задълженията на "Видахим" АД към държавата. Те са 24 871 290 лв. и са възникнали преди приватизацията на дружеството. Срокът на разсрочването им е 9 години. По този начин на предприятието се даде възможност да започне изплащането на задълженията си на части, а служителите да запазят работните си места.

В момента "Видахим" АД развива дейността си в района на Видин и няма просрочени стари и текущи публични задължения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg