До днес акциите на ИК Холдинг се търгуват с право на участие в увеличението на капитала

683

Днес е последната дата за сключване на сделки с акциите на Индустриален Капитал Холдинг, в резултат на които купувачът ще има право да участва в увеличението на капитала на дружеството.

Компанията увеличава капитала си от 1.944 млн. лв. на 7.776 млн. лв., чрез издаване на нови 5 831 985 обикновени безналични поименни акции, всяка с номинална стойност 1 лв.,

Увеличението се извършва със собствени средства чрез превръщане на част от неразпределената печалба в капитал.

Новите акции се разпределят между акционерите, съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му. По този начин акционерите на холдинговото дружество ще получат по три нови безплатни акции.

Индустриален Капитал Холдинг обяви нетна консолидирана печалба в размер на 274 хил. лв. (0.14 лв./акция) за първото тримесечие, спрямо положителен финансов резултат от 179 хил. лв. (0.09 лв. акция) за сравнимия период на година по-рано.

Основни акционери в Индустриален Капитал Холдинг са Индустриален кредит България ООД с 18,34% от капитал, ЗАИ АД - 12,96% и ЕМКА АД с 10,22 на сто.

Днес по позицията се изтъргуваха 3274 акции на средна цена 31.49 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg