До днес книжата на Метизи и Унимаш се търгуват с право на участие в увеличенията на капитала

688
До днес книжата на Метизи и Унимаш се търгуват с право на участие в увеличенията на капитала

Днес (4 юли) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Метизи АД и Унимаш АД, в резултат на които приобретателят ще има право да получи акции от увеличението на капитала.

Общото събрание на Метизи АД-Роман взе решение за увеличение на капитала от 500 137 лв. на 7 502 055 лв., със собствени средства, чрез издаване на нови 7 001 918 броя обикновени поименни безналични акции, всяка с номинална стойност от 1 лв.

Новите акции, които се издават, се разпределят безплатно между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му, като за всяка притежавана акция ще се получи по 14 от новите, безплатно.

Общото събрание на акционерите на Унимаш АД-Дебелец пък гласува за увеличение на капитала на дружеството от 389 984 лв. на 2 339 904 лв. чрез капитализиране на печалбата на дружеството за 2006 год., със записването на 1 949 920 обикновени поименни безналични акции.

Срещу всяка една акция от старата емисия се разпределят по 5 акции от новата емисия, всяка една с право на глас, право на дивидент, ликвидационен дял и номинална стойност 1 лв.

Вчера книжата на Метизи се търгуваха на нива от 59.00 и 61.50 лв. за брой, докато акциите на Унимаш отчетоха повишение от над 12%, до 9.22 лв., като сделка бе сключена и на историческия максимум от 10.00 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg