До края на деня излиза становище от Оргахим за оставката на Соколов

1273
До края на деня излиза становище от Оргахим за оставката на Соколов

Официална информация относно съобщение в пресата, че изпълнителният директор на Оргахим АД е подал оставка ще излезе до края на деня, съобщиха от компанията за Profit.bg.

На провелото се вчера общо събрание на акционерите, според източник на Profit.bg, не са присъствали представители от управителните органи. Вчера всички точки от дневния ред бяха приети.

Предложение от институционален инвеститор за разпределянето на 90% от печалбата за 2007 г. като дивидент бе отхвърлено от мажоритаря.

Акционерите са взели решение за разпределяне на печалбата за 2007 г. в размер на 6.764 млн. лв. за допълнителни резерви.

Нека припомним, че на заседание на Управителния съвет на Оргахим АД е взето решение за стартиране на процедура по преструктуриране дейността на компанията чрез разделяне на различните видове производствени сегменти.

Юридическата форма на отделянето ще бъде чрез учредяване на ново АД, съгласно изискванията на Търговския закон. Новото дружество ще обслужва бизнеса за производство на фталов и малеинов анхидрид.

За една година шестмесечните приходи от продажби на Оргахим АД скачат с 20% от 56 млн. лв. на 67.35 млн. лв. Печалбата на Оргахим в края на първото полугодие на 2008 г. е 3.02 млн. лв. (6 лв. за акция) при 6.33 млн. лв. преди година.

Последната сделка по позицията е на цена 190 лв., като от върха над 800 лв., постигнат през октомври миналата година, акцията е паднала над 4 пъти.

Сн.: Иван Соколов, изп. директор на Оргахим АД (източник: Оргахим)

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg