Добруджа холдинг разпределя 7.2 лв. брутен дивидент

1062
Добруджа холдинг разпределя  7.2 лв. брутен дивидент

Акционерите на Добруджа холдинг АД () решиха на провелото се вчера Общо събрание на акционерите да разпределят дивидент за 2007 г. Това съобщават от Българска фондова борса.

Брутният дивидент за акция е 7.2 лв. Изплащането на дивидентите на акционерите ще се извърши чрез Централен депозитар АД и чрез ТБ Алианц България АД. Начална дата за изплащане на дивидента е 8 август.

Правото да получат дивидент ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ия ден след деня на ОСА, или към 23 май.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 21 май.

Година по-рано акционерите на Добруджа холдинг взеха решение да не разпределят дивидент за 2006 г.

Те овластиха управителните органи да потърсят възможност и да реализират продажба на акции от портфейла на дружеството, включени в консолидирания отчет - Служба за финансово счетоводно съпровождане ООД, Технострой - инженеринг АД и Федерална служба за безопасност ООД.

На провелото се вчера ОСА акционерите овластиха СД с правото да увеличава капитала на холдинга до 20 млн. лв. през следващите пет години.

Освен за разпределяне на дивидент, печалбата за 2007 г. ще се разпредели, както следва - 130 167 лв. ще се заделят за фонд "Резервен", 233 хил. лв. като "Други резерви", 106 675 лв. за Дивидентен фонд и 67 356 лв. за покриване на загуба от минали години.

Консолидираната печалба на холдинга за миналата година е 2.76 млн. лв. Общите приходи от дейността са 2.74 млн. лв. при 3 хил. лв. година по-рано. Ръстът се дължи на положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти. През миналата година по тази линия са постъпили 2.68 млн. лв.  

Към момента акциите на холдинга скачат на БФБ с 30%, до средните 6.5 лв. при обем от 34 изтъргувани лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg