Доверие обединен холдинг придоби 90% от здравно-осигурителен фонд

503
Доверие обединен холдинг придоби 90% от здравно-осигурителен фонд

Доверие обединен холдинг АД () е придобил вчера 18 хил. акции на здравно-осигурителния фонд Медико 21 АД. Посоченото количество ценни книжа съставлява 90% от капитала на дружеството, съобщи x3news.

Съобщението за нови придобивки от страна на холдинга е второ за последнте дни. Нека да припомним, че в сделка от 17 март Доверие обединен холдинг АД увеличи дела си в Хидроизомат АД ().

Тогава дружеството придоби нови 47 000 акции от Хидроизомат АД, с което прякото участие в капитала на компанията стана 10.61%.

Общият процент на групата остава непроменен - 56.04 на сто. Сделката е осъществена на 17 март на цена от 10.499 лв., или 493.45 хил. лв.

Миналият вторник се проведе аукционът за неизползвавните права от увеличението на капитала. Тогава Доверие обединен холдинг АД пласира в 18 сделки всичките 8.295 млн. права, срещу които не бяха записани акции в установения за това срок.

Нека да припомним, че срещу 15 от правата инвеститорите ще имат възможност да запишат една нова акция по емисионна стойност от 12 лв. за брой. Крайният срок за записване на акциите от увеличението на капитала е 2 април.

Доверие Обединен Холдинг АД планира да увеличи капитала си от 13.15 млн. лв. на 14.03 млн. лв. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 701 325 нови акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg