Доверие обединен холдинг продава 25% от капитала на ФК Евър

668
Доверие обединен холдинг продава 25% от капитала на ФК Евър

Управителният съвет на Доверие Обединен Холдинг АД е взел единодушно решение за сключване на две сделки на свое заседание. Първата предвижда продажбата на 262 000 броя акции от капитала на ФК Евър АД, представляващи 25% от капитала на дружеството, гласи корпоративно съобщение, изпратено на сайта на БФБ.

Втората сделка е за покупка на 42 000 броя акции от русенското Дунав АД, предсавляващи 42.04% от капитала на компанията.

На 5 декември стана ясно, че акционерите на Доверие Обединен Холдинг са приели решението за увеличението на капитала на компанията от сегашните 13 149 848 лв. на до 14 026 505 лв., чрез издаване на нови 876 657 броя безналични акции, с право на един глас и номинална стойност 1 лев. Емисионната им стойност е определена на 12 лв. за брой.

Посочва се още, че увеличението на капитала ще се счита за успешно, ако се запишат и платят най-малко 701 325 нови акции.

Процедурата ще се извърши в условията на публично предлагане на новоемитираните акции, след публикуване на потвърден от Комисията за финансов надзор проспект.

Срещу 15 права инвеститорите ще могат да запишат по една нова акция. При получаване на число, което не е цяло, се закръгля към по-малкото цяло число.

Днес акциите на холдинга поевтиняха с 0.14%, до средните 13.99 лв. и изтъргувани 7 115 книжа. На седмична база акциите на Доверие Обединен Холдинг поскъпнаха с 0.36%, като миналият петък те затвориха на 13.94 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg