Драфт ЕООД придоби 41.7% от ЕАЗ в блокова сделка

740
Драфт ЕООД е закупило 417 хил. акции, или 41.7% от капитала на ЕАЗ АД-Пловдив в блокова сделка днес, съобщават от БФБ-София.

Общата стойност на транзакцията възлиза на 462 870.00 лв., или по 1.11 лв. за ценна книга. Като продавач в институцията е отразен Ски инжинеринг ООД.

По данни на Profit.bg преди транзакцията Драфт ЕООД бе собственик на 49.91% от компанията. Драфт ЕООД е 100%-ва собственост на Драфт Актиенгезелшафт.

Основната дейност на ЕАЗ АД-Пловдив е производство и търговия на апаратура за ниско напрежение и комплектни съоръжения авточасти, битови уреди, стоки и услуги, вътрешна и външна търговия.

За полугодието на 2007 г. ЕАЗ отчита загуба в размер на 254 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 704 хил. лв. за година по-рано. Основният капитал на компанията е 1 млн. лв., а собственият – 5.203 млн. лв.

Днес по позицията се изтъргуваха 31 акции на цена от 2.80 лв. за брой.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...