Дружба стъкларски заводи разпределя брутен дивидент от 2.153 лв. на акция

761
Дружба стъкларски заводи разпределя брутен дивидент от 2.153 лв. на акция

На проведеното днес общо събрание на акционерите на Дружба стъкларски заводи АД-София е взето решение за разпределянето на брутен дивидент в размер на 2.153 лв. на акция за 2006 г., съобщи БФБ.

Общата сума за дивидент възлиза на 14.4 млн. лв., а остатъкът от печалбата в размер на 9 627 623 лв. се заделя като "Неразпределена печалба". За 2006 г. дружеството реализира печалба от над 24 млн. лв.

Основни акционери в Дружба стъкларски заводи са Барек овърсийз лимитид с 50.71% и Гласинвест, притежаващ 46.91 на сто.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент е 10 юли 2007 г.

Нека припомним, че до края на 2007 г. Дружба стъкларски заводи АД възнамерява да разшири производствените мощности на територията на завода в Пловдив, като изгради нова пещ и линия за производство на стъклени опаковки.

Очакваният капацитет е 100 милиона бутилки годишно производство. Новата пещ ще функционира съобразно съвременни технологии и ще отговаря на критериите за опазване на околната среда.

Днес се изтъргуваха общо 6 акции на средна цена от 88.01 лв., като пазарната капитализация на дружеството е 588.75 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg