Дружества на Холдинг Пътища с два нови договора

847
Дружества на Холдинг Пътища с два нови договора

Дружества от структурата на Холдинг Пътища са сключили два нови договора, става ясно от справка в Агенцията по обществени поръчки.

Това са Бургаспътстрой АД и Пътно поддържане - Враца ЕООД. Първият договор е за строително-монтажни и ремонтни работи на обект: Път ІІІ-121 "Иваново - Градец - Шешенци - Бойница - Кула", а вторият – за зимно поддържане-снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа в община Мездра през оперативния сезон 2007 -2008 г.

Контрактът на Бургаспътстрой е на стойност 3.646 млн. лв. без ДДС (4.375 млн. лв. с ДДС), докато от АОП не съобщават стойността на договора с Пътно поддържане – Враца.

Във вторник общото събрание на акционерите на Холдинг пътища гласува за сплит в съотношение 1:25, а от ръководството на холдинга обявиха, че за годината очакват печалба в размер на 51 млн. лв. и 160 млн. лв. приходи.

Холдинговото дружество учреди две дъщерни компании - Поддържане и Възстановяване АД и Пътища и Магистрали АД.

Участието на Холдинг Пътища - София в Поддържане и Възстановяване АД е чрез непарична вноска (апорт) на цялото си дялово/акционерно участие в капитала на следните дружества: Пътно поддържане Оряхово ЕООД, гр. Оряхово; Пътно поддържане Севлиево ЕООД, гр. Севлиево; Пътно поддържане Враца ЕООД, гр. Враца; Пътно поддържане Ябланица ЕООД, гр. Ябланица; Пътинженеринг АД, гр. Плевен; Смолян пътстрой ЕАД, гр. Смолян; Мостстрой инженеринг ЕАД, гр. София.

Второто дружество Пътища и Магистрали АД е с капитал 33 231 000 лева, разпределени в 33 231 броя обикновени, поименни, налични акции с право на глас с номинална стойност 1 000 лева всяка.

Холдинг Пътища - София притежава 33 226 броя акции от капитала на новоучреденото дружество, което представлява 99.98%. Участието на Холдинг Пътища - София в Пътища и Магистрали АД е чрез непарична вноска (апорт) на цялото си акционерно участие в капитала на следните дружества: Видапътстрой ЕАД, гр. Видин; Пътинженеринг – М ЕАД, гр. Монтана; Пътстрой ЕАД, гр. Ловеч; Пътностроителна техника ЕАД, гр. София; Бургаспътстрой АД, гр. Бургас.

Дружествата от първата структура ще се занимават с поддържането, възстановяването и зимното почистване на пътища, докато приоритет на втората компания ще е изграждането на нови пътища и магистрали. Днес акциите на компанията се търгуват на нива от 38 100 до 39 000 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg