ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД е сключило предварителен договор за покупка на недвижими имоти с обща площ 2 354 кв. м в гр. София, район Лозенец, местност Витоша, съобщиха от Българска фондова борса. Стойността на договора е 800 000 евро без ДДС, или 960 000 евро с ДДС. Целта на покупката е развитие на жилищен комплекс.

Вторият предварителен договор е сключен от ФеърПлей Интернешънъл АД. Споразумението е за придобиване на поземлен имот в гр. София, район Лозенец, местност Витоша с площ 952 кв. м, ведно с построената на етап груб строеж върху него жилищна сграда. Стойността на договора е 1 200 000 евро без ДДС, или 1 440 000 с ДДС.

Вчера от ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ съобщиха, че за първи път ще инвестират в рамките на София с развитието на два нови проекта за жилищни, търговски и офис площи. Фондът е подписал предварителен договор и до края на първото тримесечие се очаква да придобие 11 декара в непосредствена близост до Национална спортна академия в Студентски град.

Стойността на имотите е 5.7 млн. евро и върху тях ще бъдат построени жилищни, търговски и офис площи с обща разгъната застроена площ 30 хил. кв. м.

Строителството ще започне след нотариалното придобиване на имотите, което е предвидено да стане в края на март.

В югоизточните покрайнини на София от ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ предвиждат да строят жилищен комплекс. Дружеството е в процедура по придобиване на 50 декара в близост до околовръстното шосе и планира да осигури минимум 100 декара земя, преди реалния старт на втория Софийски проект.

Днес акциите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ поевтиняха с 0.42%, до средните 2.34 лв. при изтъргуван обем от 1 308 лота.