GPS Control, част от структурата на Еврохолд България АД-София (

), стартира проект на разширяване на дейността си в Европа, съобщава БФБ.

На 15 октомври 2007 г. компанията откри първия си офис в Милано, Италия. Дейността на офиса ще бъде насочена предимно към координиране действията на италианските дистрибутори с централата на дружеството в София.

GPS Control ще предложи на италианския пазар системата FIXY, която предоставя комплексно обслужване, контрол и наблюдение на автомобилни паркове. GPS Control вече разработи и пусна на италианския пазар специален сървър, обслужван от дежурния център на дружеството в България, както и няколко тестови автомобила.

В периода 4-6 октомври 2007 GPS Control взе участие и в международния панаир Logitec, проведен в Милано, където бе проявен сериозен интерес към дейността и продуктите на компанията. На панаира бяха сключени първите договори с италиански дистрибутори.

GPS Control очаква да реализира ръст на приходите от продажби в Италия за следващата година с 3 до 5 пъти по-голям от постигнатия ръст на българския пазар. Планира се последващо откриване на офис на компанията в Рим, както и в Гърция.

До края на настоящата година предстои да бъдат финализирани всички необходими документи за осъществяване на дейност, съгласно италианското законодателство.

Като част от структурата на Еврохолд България АД-София, GPS Control ще работи в тясно сътрудничество и с ЗД Евро инс АД-София (

) с цел предоставяне на конкурентни комплексни застрахователни пакети на италианския пазар.

До момента днес книжата на Еврохолд България губят 4.23% от стойността си, до средно ниво 7.93 лв. за брой.