Дружество от структурата на Индустриален Холдинг България купи яхтата на Живков за 700 хил. лв.

1317
Дружество от структурата на Индустриален Холдинг България купи яхтата на Живков за 700 хил. лв.

700 000 лв. с ДДС е продажната цена, достигната днес на публичен търг с явно наддаване за моторната яхта "Балкан".

Търгът, организиран от Министерството на държавната администрация и административната реформа, беше спечелен от "Дунав турс" АД в конкуренция с "Капман консултинг" ЕООД.

Индустриален Холдинг България и Юнион Турс притежават по 48.395% от капитала на дружеството.

Началната цена, от която стартира процедурата, беше 680 000 лв., а стъпката, с която наддаваха участниците - 10 000 лв, информират от МДААР.

Бяха закупени четири документации за участие в търга, като заявления подадоха "Дунав турс" АД и "Капман консултинг" ЕООД.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще издаде заповед, с която официално се определя победителят в търга, който от своя страна трябва в тридневен срок да преведе достигнатата цена по сметка на МДААР.

От датата на провеждане на търга - 14 март 2007 г., тече 14-дневният срок за обжалване на проведената процедура. Веднага след изтичането на този период се подписва договор за покупко-продажба.

Предаването на яхтата трябва да стане в срок от 15 дни след сключването на договора за покупко-продажба между МДААР и "Дунав турс" АД.

Моторната яхта „Балкан" е произведена в Cantieri di Piza S.P.A. през 1981 г. в гр. ПизаS, Италия, под наблюдението на Lloyd's Register of Shipping. В момента плавателният съд се намира на сух док във военноморската база „Атия" край Бургас.

Яхтата е произведена от висококачествена дървесина и пластмаси. Металните части по корпуса, свързващите елементи и другите метални конструкции са изработени от метали, които не корозират и практически са дълготрайни в морска среда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg