ДФ ДСК Баланс и ДСК Растеж, организирани и управлявани от ДСК Управление на активи АД са придобили по 375 хил. права срещу които могат да се запишат 375 хил. акции, представляващи 4.6875% от очаквания максимален размер на капитала след неговото увеличение на Ексклузив Пропърти АДСИЦ-София. Информацията е по данни на БФБ-София.

Изчислението е направено като е взет предвид настоящият капитал на Ексклузив Пропърти АДСИЦ в размер на 500 хил. лв. и издадените 7.5 млн. права права за участие в първоначалното увеличение на капитала, след което той трябва да достигне 8 млн. лв., при допускане, че бъдат упражнени всички права и бъдат заплатени всички записани акции.

Преди придобиването, ДФ ДСК Баланс и ДФ ДСК Растеж не са притежавали права на глас в общото събрание на Ексклузив Пропърти АДСИЦ-София.

По данни на БФБ-София от петък (2 март) нетната стойност на активите на ДФ ДСК Баланс и ДФ ДСК Растеж е съответно 29.014 и 28.621 млн. лв.

Правата на Ексклузив Пропърти АДСИЦ ще се търгуват на борсата до 9 март (петък) под борсов код R2EXPRO. Към момента оферта за покупка има на ниво от 0.013 лв., а за продажба на цена от 0.034 лв. за право.