Дупница-БТ покрива загубата си от 2006 г. с резерви

419

Дупница-БТ АД-Дупница свиква общо събрание на акционерите на 21 юни, на което ще се гласува решение за покриването на загубата на компанията от изминалата година.

Според проекта за решение загубата от 2006 г., която е в размер на 499 хил. лв. ще бъде покрита от Общи резерви – 291 хил. лв. и от Резерв от последващи оценки – 208 хил. лв.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 5 юни 2007 г.

Мажоритарният собственик на дружеството Булгартабак-Холдинг предложи 85.35% от компанията за продажба на Българска фондова борса чрез аукцион.

В определения срок за подаване на оферти за покупка на общо 457 952 акции, представляващи 85.35% на Дупница-БТ АД, бяха подадени общо три оферти.

Предложената най-висока цена е в размер на 101 101.11 лв. (0.22 лв. на акция), или с 91 101.11 лв. повече от обявената минимална цена от 10 000 лв. за предлагания пакет акции. Офертите са на Фурнир строй инвест ООД, гр. Кюстендил, Кооперация Агра, гр. Дупница и Венчо Бачев, гр. Благоевград

Предстои разглеждане на проекта на договор от корпоративните органи на Булгартабак-Холдинг АД, както и сключване на договора и прехвърляне на акциите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg