Два са вариантите за разпределяне на дивидент от Дружба стъкларски заводи

566
Два са вариантите за разпределяне на дивидент от Дружба стъкларски заводи

Два са възможните варианта за разпределяне на дивидент от Дружба стъкларски заводи

Два са възможните варианта пред акционерите на Дружба стъкларски заводи АД () за размера на дивидента. Това се вижда от корпоративното съобщение, предоставено на Българска фондова борса.

В случай, че Търговският регистър и Централен депозитар регистрират новите акции от увеличението на капитала на дружеството до 14 юли, дивидентът на лот ще е 0.305 лв. брутно. Той е определен на база 53.52 млн. лв. основен капитал.

Ако промените не бъдат регистрирани до посочената дата, акционерите ще получат по 2.442 лв. брутен дивидент за акция.

Решението за разпределянето на печалбата за 2007 г. е взето на провелото се на 30 юни Общо събрание на акционерите. На него бе гласувано 10.89 млн. лв. да се заделят като „Неразпределена печалба“.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 10 юли.

В момента все още липсват сделки по позицията. Последната търговия е регистрирана на 30 юни като обемът е от 5 лота. Средната цена се е установила на 12.7 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg